Σεμινάριο Τουρισμός & Ασφάλεια

«Hotel Security Management Program» (Τουρισμός & Ασφάλεια).

Στις σημερινές ανταγωνιστικές συνθήκες στον χώρο του Τουρισμού η έννοια ασφάλεια παίρνει άλλη, ευρύτερη διάσταση. Ο εκπαιδευτικός φορέας GEN Πολυχρονάκη Καπαϊδονάκη, πιστοποιημένος από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκπαίδευση  Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφαλείας, σχεδίασε και υλοποιεί το πρωτοποριακό για τη χώρα μας  επιμορφωτικό πρόγραμμα «Hotel Security Management Program», ένα πρόγραμμα πολλαπλώς χρήσιμο καθώς εκτός από την προστιθέμενη αξία που προσφέρει στην επιχείρηση η εκπαίδευση του προσωπικού (ρεσεψιόν, σερβιτόροι, καμαριέρες κ.α.)   στον τομέα ασφάλεια, προσθέτει 150 μόρια στην κατάταξη των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστεριών.

Στόχος του προγράμματος είναι ο επαγγελματικός εφοδιασμός των συμμετεχόντων με θεμελιώδη εργαλεία, καθώς και η συνειδητή ενεργοποίηση τους για την διαχείριση της ασφάλειας, σε ένα πλαίσιο των κλασσικών (κλοπή, απάτη) και νέων κινδύνων (τρομοκρατία), με την επισήμανση ότι κανένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας στην προστασία κρίσιμων υποδομών, προσώπων, εγκαταστάσεων και αγαθών, «δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις πέντε αισθήσεις του καλά εκπαιδευμένου εργαζόμενου».

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην μεταφορά γνώσεων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων, δίνοντας τους τα αναγκαία εφόδια να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε έκτακτες καταστάσεις που μπορούν να συμβούν στο περιβάλλον του ξενοδοχείου, ικανοποιώντας τις υψηλότερες απαιτήσεις διευθυντών και ιδιοκτητών. Η υλοποίηση του αναμφίβολα αποτελεί επαγγελματικό εφόδιο που προσδίδει αξία στην κάθε επιχείρηση.  

Οι εισηγητές, απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και εξωτερικοί συνεργάτες του ΚΕΜΕΑ, μεταφέρουν στους συμμετέχοντες την τεράστια εμπειρία τους στην πρόβλεψη και αντιμετώπιση κινδύνων, σε μαθήματα ειδικά σχεδιασμένα στις ανάγκες της εγχώριας ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσθέτει 150 μόρια στην κατάταξη των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστεριώνσύμφωνα με τον α/α 11.1 του παραρτήματος της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Τουρισμού, μπορεί να υλοποιηθεί είτε στους χώρους των συνεργαζόμενων εκπαιδευτηρίων, είτε εξ αποστάσεων, μέσω της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης του δικτύου GEN και να αποπληρωθεί από πόρους του προγράμματος ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες και η επιχείρηση λαμβάνουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 Θεματικές Ενότητες:

 • Εισαγωγή στην ασφάλεια (Security-Safety, Έννοια – Ανάλυση, Εθνικό και διεθνές περιβάλλον ασφαλείας και θέση του εργαζόμενου στο τομέα του τουρισμού  στο περιβάλλον αυτό).
 • Επικοινωνία – Γλώσσα Σώματος
 • Δεξιότητες – Ικανότητες Προσωπικού, (ανάλογα τη θέση απασχόλησης)
 • Σχέδιο Ασφάλειας Ξενοδοχείου
 • Μέτρα Ασφάλειας, (Φυσικά και Ηλεκτρονικά Συστήματα, Σκύλος, Θυρίδες Ασφάλειας, Χρηματοκιβώτιο,  Access Control – CCTV – Biometric)
 • Ασφάλεια Φυσικών Εγκαταστάσεων, (Περίμετρος, Χώροι Στάθμευσης, Υποδοχή, Χώροι Εργασίας, Χώροι Διαμονής, Χώροι Διατροφής, Χώροι Διασκέδασης, κ.λ.π.)
 • Ασφάλεια Τουριστικών Εγκαταστάσεων (Ιδιαιτερότητες  που παρουσιάζονται στην επιχείρηση)
 • Ασφάλεια Προσωπικού
 • Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών
 • Ανίχνευση - Αξιολόγηση - Διαχείριση - Τρόποι Εξάλειψης  Κινδύνων και Απειλών, (Τρομοκρατικές Απειλές, Lone Wolves, Απειλητικών Τηλεφωνημάτων, Εγκλήματα, Κλοπές, Διαρρήξεις, δολιοφθορές, Ατυχήματα, κ.λ.π.).
 • Ανίχνευση Ύποπτων Ατόμων, Οχημάτων και Αντικειμένων (Πακέτων, Δεμάτων και Φακέλων)
 • Διαχείριση Κρίσεων - Ομηριών
 • Διαχείριση και έλεγχος πλήθους, (Εκκένωση)
 • Επικοινωνία και Συνεργασία με τις Αρχές

Εισηγητές: Εμμανουήλ Πετράκης Υποστράτηγος Ε.Α. ε.α.

Απόστολος Παπαδάκης Ταξίαρχος Ε.Α. ε.α.

Εμμανουήλ Τριγώνης Υποστράτηγος Ε.Α. ε.α.

Διάρκεια προγράμματος 22 ώρες

Πληροφορίες Τ. 28310 21395 & 2831 100437 Μ. 6937322080 info@polefl.gr www.hotelsecurity.gr

 

 

Πίσω

Προγράμματα για μαθητές, φοιτητές & ενήλικες

Σας ενδιαφέρουν

«Σχέσεις γονέων με εφήβους και επαγγελματική συμβουλευτική γονέων για το μέλλον των παιδιών τους»

Σεμινάριο «Σχέσεις γονέων με εφήβους και επαγγελματική συμβουλευτική γονέων για το μέλλον των παιδιών τους» με εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρο Κατσανέβα (Ph.D. L.S.E.). 

Oι γονείς έχοντας ως βάση τις γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει από το σεμινάριο, θα βρουν καλύτερους διόδους επικοινωνίας με τα παιδιά τους και ειδικότερα θα είναι σε θέση να συζητήσουν εποικοδομητικά μαζί τους για το κρίσιμο θέμα του επαγγελματικού τους μέλλοντος. Οι σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Εκπαιδευτηρίου Πολυχρονάκη - Καπαϊδονάκη είναι  διαθέσιμοι κατά περίπτωση για περαιτέρω συμβουλευτική διαδικασία.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 11.00πμ - 2.00 μμ Κόστος συμμετοχής 40 € Περιορισμένες θέσεις!

Πληροφορίες – κράτηση θέσεων: Κουντουριώτη & Πρεβελάκη 1 Τ. 28310 21395 & 2831 100437

 

Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου. Σπούδασε ότι θέλεις και όχι ότι έτυχε!

Στο Πανεπιστήμιο Frederick, το μοναδικό με 100% Εξ Αποστάσεως προγράμματα, λειτουργούν έξι Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Είναι ομότιμο των ελληνικών και τα προγράμματα του είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. 

Ψηφιακή Γνώση. Για να μάθουμε όλοι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα αυτό, με ωράριο που τους βολεύει οι συμμετέχοντες πάνω στον Η/Υ και με τη βοήθεια του καθηγητή μαθαίνουν βήμα βήμα, με βιωματική προσέγγιση τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Οι εγγραφές άρχισαν! Προγράμματα Φοιτητών & Ενηλίκων

Βιωματικά προγράμματα φοιτητών και ενηλίκων κάνουν την διδασκαλία Ξένης Γλώσσας μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση. Φοιτητές και ενήλικες έχουν να διαλέξουν από πολλά προγράμματα πιστοποίησης Αγγλικών, Γαλλικών και άλλων ξένων γλωσσών ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές τους, ιδιαίτερες ανάγκες από έμπειρους καθηγητές στην εκπαίδευση ενηλίκων. Προγράμματα αρχαρίων - προχωρημένων.

Πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο PEOPLECERT

Είμαστε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο των οργανισμών PEOPLECERT και LanguageCert με αποτέλεσμα οι τελικές εξετάσεις που διενεργούνται έξι φορές το χρόνο στους γνώριμους χώρους του εκπαιδευτηρίου μας να είναι ακόμα πιο φιλικές για όλους τους υποψηφίους.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Στο εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής το οποίο με τη βοήθεια ψυχομετρικών εργαλείων* εξετάζει ταλέντα, κλίσεις, θέληση, επιδόσεις, οικογενειακό  περιβάλλον και άλλα δεδομένα βοηθώντας παιδί και οικογένεια στη λήψη των βέλτιστων για την περίπτωση αποφάσεων.

 

 

 

Master εξ αποστάσεως στην Ειδική Εκπαίδευση

Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής & πρόταξη στους ΣΜΕΑΕ. Προτεραιότητα σε μεταθέσεις, αποσπάσεις & υπ. μεταβολές. Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον Μόρια στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών. Επιπλέον Μόρια στην επικείμενη αξιολόγηση. Προσαύξηση σε μόρια τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων. Προστιθέμενη αξία στο Βασικό πτυχίο άλλα και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Προπτυχιακό εξ αποστάσεως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Έναρξη εαρινό εξάμηνο. Το απαραίτητο στον κόσμο των επιχειρήσεων πρόγραμμα με άμεση σύνδεση στην αγορά εργασίας. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος, συναντήσεις, εργασίες και εξετάσεις γίνονται στο πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο εκπαιδευτήριο μας.   

Master εξ αποστάσεως στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση της Υγείας έχει ως σκοπό να προετοιμάσει για μια εποικοδομητική σταδιοδρομία την επόμενη γενιά των ανώτερων στελεχών και ηγετών στον τομέα της Υγείας. 

Τί είναι η πλατφόρμα εκπαίδευσης

Το εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη προσφέρει στους σπουδαστές του την πλατφόρμα εκπαίδευσης, ένα σύστημα e-learning σχεδιασμένο να ενισχύει την δια ζώσης διδασκαλία με τρόπο πρακτικό, φιλικό και ευχάριστο.