Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση.

Εργαστηριακό σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (ανεξαρτήτως βαθμίδας και γνωστικού αντικειμένου) καθώς και σε κάθε είδους εκπαιδευτές.

Σκοπός του σεμινάριου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση σύγχρονων εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και ανέξοδα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μαθημάτων στα οποία οι συμβατικές διδακτικές μέθοδοι θα ενισχύονται από νέα ψηφιακά μέσα.

Στο εργαστηριακό σεμινάριο θα παρουσιαστεί η σουίτα προγραμμάτων HotPotatoes (δημιουργία διαδραστικών ασκήσεων) JQUIZ (σύντομη απάντηση), JMIX (μπερδεμένη πρόταση), JCROSS (σταυρόλεξο), JMATCH (αντιστοίχιση) & JCLOZE (συμπλήρωση κενών).

Θα παρουσιαστεί επίσης το  eXeLearning ,  ένα δημιουργικό περιβάλλον εργασίας, που βοηθά δασκάλους και καθηγητές να εκδίδουν δικτυακό υλικό με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Οι χρήστες του exe μπορούν να αναπτύξουν εκπαιδευτικές συνθέσεις, οι οποίες να ταιριάζουν στις ανάγκες παράδοσης του υλικού τους και να κατασκευάσουν πηγές, οι οποίες θα είναι ευέλικτες και θα μπορούν να ενημερώνονται εύκολα

Επιπλέον, Cartoon Story Maker – Δημιουργία κόμικ

Το Cartoon Story Maker διατίθεται ελεύθερα και δεν χρειάζεται σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά φιλικό προς τα παιδιά και προσφέρει :

  • Μια βασική επιλογή σκηνικών και χαρακτήρων, με τη δυνατότητα προσθήκης περισσοτέρων από αρχεία
  • Μεγέθυνση/σμίκρυνση αντικειμένων, μετακίνηση μπροστά/πίσω, περιστροφή
  • Προσθήκη πλαισίων κειμένου και ήχων
  • Αποθήκευση της εργασίας και συνέχιση σε άλλο μάθημα
  • Δημοσίευση του κόμικ σε html  ή/και εκτύπωση

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο πατήστε εδώ

Τελειώνοντας το εργαστηριακό σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν εξοικειωθεί  με τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν και θα μπορούν να τα χρησιμοποιηθούν τόσο στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία, όσο και σαν υποστηρικτικό εργαλείο συνεργατικών projects,  αφού αποδεδειγμένα :

  • Αυξάνουν τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των μαθητών
  • Δίνουν περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία
  • Συνεισφέρουν στην αυξημένη ανταπόκριση και δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών
  • Προσφέρουν δυνατότητες για καλύτερη εκμάθηση για παιδιά με διαφορετικά στυλ μάθησης (Ακουστικό, Οπτικό, Κιναισθητικό)
  • Ενισχύουν και διευκολύνουν τις συνεργατικές δραστηριότητες και την επικοινωνία μεταξύ των μελών μίας ομάδας αλλά και μεταξύ ομάδων συνεργασίας.

Το κόστος του προγράμματος είναι 100 € ανά συμμετοχή. Δηλώστε συμμετοχή άμεσα και κερδίστε έκπτωση 20 €. 

Χρόνος Διεξαγωγής 12 διδακτικές ώρες

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο πατήστε εδώ

ΕισηγητήςΟ Μανώλης Πιτσιδιανάκης είναι καθηγητής Πληροφορικής ειδικευμένος σε εκπαιδευτικά εργαλεία και έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Κάτοχος πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από το ΠΤΔΕ του πανεπιστημίου Κρήτης. MoodleRoomsIACETΕγκατάσταση συστήματος, σχεδίαση και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και διδασκαλία μαθημάτων εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης με απόκτηση πιστοποίησης από IACET (International Association for Continue Education and Training). Ε.Α.Π. «Εκπαιδευτικοί και δια βίου μάθηση» Εκπαίδευσης εκπαιδευτικών πληροφορικής στην χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Επειδή πιστεύει πως η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ είναι και προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα φυσικής του ΕΑΠ.

Πληροφορίες Τ. 28310 21395 & 2831100437 Μ. 6937322080 e-mail: kostasp@polefl.gr  

Πίσω

Προγράμματα για μαθητές, φοιτητές & ενήλικες

Σας ενδιαφέρουν

«Σχέσεις γονέων με εφήβους και επαγγελματική συμβουλευτική γονέων για το μέλλον των παιδιών τους»

Σεμινάριο «Σχέσεις γονέων με εφήβους και επαγγελματική συμβουλευτική γονέων για το μέλλον των παιδιών τους» με εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρο Κατσανέβα (Ph.D. L.S.E.). 

Oι γονείς έχοντας ως βάση τις γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει από το σεμινάριο, θα βρουν καλύτερους διόδους επικοινωνίας με τα παιδιά τους και ειδικότερα θα είναι σε θέση να συζητήσουν εποικοδομητικά μαζί τους για το κρίσιμο θέμα του επαγγελματικού τους μέλλοντος. Οι σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Εκπαιδευτηρίου Πολυχρονάκη - Καπαϊδονάκη είναι  διαθέσιμοι κατά περίπτωση για περαιτέρω συμβουλευτική διαδικασία.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 11.00πμ - 2.00 μμ Κόστος συμμετοχής 40 € Περιορισμένες θέσεις!

Πληροφορίες – κράτηση θέσεων: Κουντουριώτη & Πρεβελάκη 1 Τ. 28310 21395 & 2831 100437

 

Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου. Σπούδασε ότι θέλεις και όχι ότι έτυχε!

Στο Πανεπιστήμιο Frederick, το μοναδικό με 100% Εξ Αποστάσεως προγράμματα, λειτουργούν έξι Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Είναι ομότιμο των ελληνικών και τα προγράμματα του είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. 

Ψηφιακή Γνώση. Για να μάθουμε όλοι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα αυτό, με ωράριο που τους βολεύει οι συμμετέχοντες πάνω στον Η/Υ και με τη βοήθεια του καθηγητή μαθαίνουν βήμα βήμα, με βιωματική προσέγγιση τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Οι εγγραφές άρχισαν! Προγράμματα Φοιτητών & Ενηλίκων

Βιωματικά προγράμματα φοιτητών και ενηλίκων κάνουν την διδασκαλία Ξένης Γλώσσας μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση. Φοιτητές και ενήλικες έχουν να διαλέξουν από πολλά προγράμματα πιστοποίησης Αγγλικών, Γαλλικών και άλλων ξένων γλωσσών ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές τους, ιδιαίτερες ανάγκες από έμπειρους καθηγητές στην εκπαίδευση ενηλίκων. Προγράμματα αρχαρίων - προχωρημένων.

Πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο PEOPLECERT

Είμαστε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο των οργανισμών PEOPLECERT και LanguageCert με αποτέλεσμα οι τελικές εξετάσεις που διενεργούνται έξι φορές το χρόνο στους γνώριμους χώρους του εκπαιδευτηρίου μας να είναι ακόμα πιο φιλικές για όλους τους υποψηφίους.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Στο εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής το οποίο με τη βοήθεια ψυχομετρικών εργαλείων* εξετάζει ταλέντα, κλίσεις, θέληση, επιδόσεις, οικογενειακό  περιβάλλον και άλλα δεδομένα βοηθώντας παιδί και οικογένεια στη λήψη των βέλτιστων για την περίπτωση αποφάσεων.

 

 

 

Master εξ αποστάσεως στην Ειδική Εκπαίδευση

Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής & πρόταξη στους ΣΜΕΑΕ. Προτεραιότητα σε μεταθέσεις, αποσπάσεις & υπ. μεταβολές. Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον Μόρια στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών. Επιπλέον Μόρια στην επικείμενη αξιολόγηση. Προσαύξηση σε μόρια τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων. Προστιθέμενη αξία στο Βασικό πτυχίο άλλα και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Προπτυχιακό εξ αποστάσεως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Έναρξη εαρινό εξάμηνο. Το απαραίτητο στον κόσμο των επιχειρήσεων πρόγραμμα με άμεση σύνδεση στην αγορά εργασίας. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος, συναντήσεις, εργασίες και εξετάσεις γίνονται στο πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο εκπαιδευτήριο μας.   

Master εξ αποστάσεως στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση της Υγείας έχει ως σκοπό να προετοιμάσει για μια εποικοδομητική σταδιοδρομία την επόμενη γενιά των ανώτερων στελεχών και ηγετών στον τομέα της Υγείας. 

Τί είναι η πλατφόρμα εκπαίδευσης

Το εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη προσφέρει στους σπουδαστές του την πλατφόρμα εκπαίδευσης, ένα σύστημα e-learning σχεδιασμένο να ενισχύει την δια ζώσης διδασκαλία με τρόπο πρακτικό, φιλικό και ευχάριστο.