Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

 

με τον συγγραφέα ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΥΒΑΛΗ

Διδάσκεται η συγγραφή;
Το γράψιμο είναι προϊόν ταλέντου ή η έμπνευση είναι προϊόν σπουδής;

Σεμιναριακός κύκλος με επικέντρωση:

  • στη δημιουργική εξοικείωση με τα λογοτεχνικά ρεύματα
  • στη δημιουργική γνωριμία με τα μορφολογικά και τα δομικά μέρη της γλώσσας-έκφρασης.

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο πατήστε εδώ

  • Διδάσκονται ο πεζός λόγος (μεγάλη φόρμα-μυθιστόρημα και μικρή φόρμα-διήγημα αστραπή), η μυθοπλασία, η ποίηση.
  • Γίνεται γνωριμία με την αισθητική και τα προτάγματα της λογοτεχνίας, από τον ρομαντισμό έως τον μεταμοντερνισμό.
  • Δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: από πού αντλούμε ιδέες, πώς βρίσκουμε το πραγματικό θέμα μας, πώς δημιουργούμε αληθοφανείς χαρακτήρες, πώς γίνεται ενδιαφέρουσα η πλοκή, πώς γίνονται πειστικοί οι διάλογοι;
  • Διακρίνονται τεχνικές όπως τα αφηγηματικά επίπεδα, τα αφηγηματικά πρόσωπα, ο εσωτερικός μονόλογος, οι λειτουργίες του αφηγητή, η οπτική γωνία και η εστίαση της αφήγησης, ο αφηγηματικός χρόνος, η επιτάχυνση, η επιβράδυνση, η περίληψη και το αφηγηματικό κενό, οι χαρακτήρες, η πλοκή, η αφαίρεση, η συμπύκνωση, η αποκορύφωση, τα σύμβολα. ο εγκιβωτισμός, η εμβόλιμη αφήγηση, ο προϊδεασμός, η απόδοση εικόνων, αντικειμένων και καταστάσεων.
  • Προσεγγίζονται πέντε αντιπροσωπευτικά κείμενα υπογεγραμμένα από σημαντικούς Έλληνες και ξένους λογοτέχνες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν το δικό τους διήγημα, στο πλαίσιο της εργαστηριακής επεξεργασίας των κειμένων (ανάγνωση, σχολιασμός, διορθώσεις, τελικό αποτέλεσμα).


Στους συμμετέχοντες παρέχεται υποστηρικτικό υλικό (κείμενα, σημειώσεις, βιβλιογραφία). Όλα τα κείμενα, καθώς και η περίληψη του παρεχόμενου θεωρητικού σώματος, δημοσιεύονται στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του εκπαιδευτήριου.

Κόστος

120 € ανά συμμετοχή

Δηλώστε συμμετοχή άμεσα και κερδίστε έκπτωση 20 €

Υπεύθυνός επικοινωνίας

Κώστας Πολυχρονάκης

Τ. 28310 21395 & 2831100437

Μ. 6937322080

e-mail: kostasp@polefl.grwww.polefl.gr

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο πατήστε εδώ

Πίσω

Προγράμματα για μαθητές, φοιτητές & ενήλικες

Σας ενδιαφέρουν

Οι εγγραφές άρχισαν.Προγράμματα Μαθητών, Φοιτητών και Ενηλίκων.

Βιωματικά προγράμματα μαθητών, φοιτητών και ενηλίκων κάνουν την διδασκαλία Ξένης Γλώσσας και Πληροφορικής μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση. Τα παιδιά μαθαίνουν έως και το Γυμνάσιο 2 ξένες γλώσσες και πληροφορική, ενώ φοιτητές και ενήλικες έχουν να διαλέξουν από πολλά προγράμματα πιστοποίησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ρωσικών, Ιταλικών και Ισπανικών ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές τους ανάγκες. Προγράμματα αρχαρίων – προχωρημένων. Προετοιμασία εξετάσεων Cambridge, LanguageCert, Michigan, PTE, IFA, ÖSD, Pushkin κ.α. Επίσημος συνεργάτης Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, προετοιμασία για σπουδές στη Γαλλία.

Ειδική προετοιμασία IELTS. Είμαστε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της PEOPLECERT του οργανισμού που διεξάγει τις εξετάσεις στην Ελλάδα και προσφέρουμε για κάθε εξέταση IELTS, την εξέταση  επιπέδου Γ2 (Proficiency) LanguageCert δωρεάν.

Πληροφορίες Κέντρο Τ. 2831 100437 & 28310 21395 Μ. 6937322081 Καλλιθέα 28310 25918  info@polefl.gr

Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου. Σπούδασε ότι θέλεις και όχι ότι έτυχε!

Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν έξι Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Είναι ομότιμο των ελληνικών και τα προγράμματα του είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. 

Ψηφιακή Γνώση. Για να μάθουμε όλοι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα αυτό, με ωράριο που τους βολεύει οι συμμετέχοντες πάνω στον Η/Υ και με τη βοήθεια του καθηγητή μαθαίνουν βήμα βήμα, με βιωματική προσέγγιση τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Οι εγγραφές άρχισαν! Προγράμματα Φοιτητών & Ενηλίκων

Βιωματικά προγράμματα φοιτητών και ενηλίκων κάνουν την διδασκαλία Ξένης Γλώσσας μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση. Φοιτητές και ενήλικες έχουν να διαλέξουν από πολλά προγράμματα πιστοποίησης Αγγλικών, Γαλλικών και άλλων ξένων γλωσσών ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές τους, ιδιαίτερες ανάγκες από έμπειρους καθηγητές στην εκπαίδευση ενηλίκων. Προγράμματα αρχαρίων - προχωρημένων.

Πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο PEOPLECERT

Είμαστε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο των οργανισμών PEOPLECERT και LanguageCert με αποτέλεσμα οι τελικές εξετάσεις που διενεργούνται έξι φορές το χρόνο στους γνώριμους χώρους του εκπαιδευτηρίου μας να είναι ακόμα πιο φιλικές για όλους τους υποψηφίους.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Στο εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής το οποίο με τη βοήθεια ψυχομετρικών εργαλείων* εξετάζει ταλέντα, κλίσεις, θέληση, επιδόσεις, οικογενειακό  περιβάλλον και άλλα δεδομένα βοηθώντας παιδί και οικογένεια στη λήψη των βέλτιστων για την περίπτωση αποφάσεων.

 

 

 

Master εξ αποστάσεως στην Ειδική Εκπαίδευση

Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής & πρόταξη στους ΣΜΕΑΕ. Προτεραιότητα σε μεταθέσεις, αποσπάσεις & υπ. μεταβολές. Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον Μόρια στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών. Επιπλέον Μόρια στην επικείμενη αξιολόγηση. Προσαύξηση σε μόρια τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων. Προστιθέμενη αξία στο Βασικό πτυχίο άλλα και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Προπτυχιακό εξ αποστάσεως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Έναρξη εαρινό εξάμηνο. Το απαραίτητο στον κόσμο των επιχειρήσεων πρόγραμμα με άμεση σύνδεση στην αγορά εργασίας. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος, συναντήσεις, εργασίες και εξετάσεις γίνονται στο πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο εκπαιδευτήριο μας.   

Master εξ αποστάσεως στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση της Υγείας έχει ως σκοπό να προετοιμάσει για μια εποικοδομητική σταδιοδρομία την επόμενη γενιά των ανώτερων στελεχών και ηγετών στον τομέα της Υγείας. 

Τί είναι η πλατφόρμα εκπαίδευσης

Το εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη προσφέρει στους σπουδαστές του την πλατφόρμα εκπαίδευσης, ένα σύστημα e-learning σχεδιασμένο να ενισχύει την δια ζώσης διδασκαλία με τρόπο πρακτικό, φιλικό και ευχάριστο.